Pelastussuunnitelma

Kelterin viesti ja Pohjois-Pohjanmaan am-viesti sekä

Iisun kansallinen  pitkämatka

Iin Olhavassa

12.-13.8.2023


Sisällys

1. Yleisötilaisuuden yleistiedot. 3

2. Tilaisuuden onnettomuusriskitekijät ja niiden ennaltaehkäisy sekä toimenpiteet onnettomuuden sattuessa. 3

3. Tilaisuuden henkilöstä ja heidän yhteystietonsa tilaisuuden aikana. 5

4. Turvallisuusjärjestelyt. 6

5. Muuta huomioitavaa. 6

6. Kartta 1: Kilpailukeskus ja Oulun FinnHEMS 50 laskeutumispaikka kilpailukeskuksessa. 8
1. Yleisötilaisuuden yleistiedot

Tapahtuman nimi ja aika:      Kelterin viesti ja Pohjois-Pohjanmaan am-viesti sekä Iisun kansallinen  pitkämatka Iin Olhavassa 12.-13.8.2023

Arvioitu osallistujamäärä:      150-250 suunnistajaa
Suunnistajien ikähaitari on 8-90-vuotta.
Lisäksi paikalla huoltajia ja toimitsijoita n. 50 henkilöä

Järjestäjä:                           Iisu ry

Kilpailukeskus:                           Oijärventie 238, 91100
Kilpailukeskus sijaitsee Iin Olhavan tuulimyllyalueella Aleksanteri- ja Arttu-tuulimyllyjen vieressä. Paikoitusalue välittömässä läheisyydessä.
 ks. kartta

Lisätietoa:                           www.iisu.fi

Aikataulu:                                     Kilpailukeskus on avoinna la 12.8.2023 klo 8-18 ja su 13.8.2023 klo 8-15. Tapahtuman järjestelytoimintaa tapahtuu alueella ennen ja jälkeen kilpailukeskuksen aukioloja.

2. Tilaisuuden onnettomuusriskitekijät ja niiden ennaltaehkäisy sekä toimenpiteet onnettomuuden sattuessa

Tulipalo:                                        Pysäköintialueilla, kilpailukeskuksessa ja kilpailualueella on tulentekokielto. Kilpailukeskuksessa ja pysäköintialueella on jauhesammuttimet sekä ravintolassa lisäksi sammutuspeitto. Pelastustoimena suoritetaan ensin alkusammutus ja ilmoitus hätäkeskukseen sekä kuulutuksella hoidetaan kriisiviestintä.

Sairaskohtaus:                            Kilpailukeskuksessa sekä lähtöalueella SPR Meri-Lapin osaston ensiapuvälineistöllä varustetut päivystysparit. Ensiapu annetaan tapahtumapaikalla sekä vakavissa tilanteissa ilmoitus 112. Oulun FinnHEMS 50 laskeutumispaikka on eristetty muulta toiminnalta koko viikonlopun ajaksi.

Tapaturma:                                   Kilpailukeskuksessa ja lähtöalueella ensiapuvälineistöllä varustettu koulutettu ensiapuhenkilöstö. Ensiapu annetaan tapahtumapaikalla sekä vakavissa tilanteissa ilmoitus 112. Kilpailukeskuksiin on merkitty Oulun FinnHEMS 50 laskeutumispaikka, joka on eristetty muulta toiminnalta koko viikonlopun ajaksi.

Liikenne:                                       Pysäköinti on sallittu opastettuna kilpailukeskuksen P-paikoilla ja lähiteiden varsilla. Onnettomuustapauksissa ilmoitus SPR Meri-Lapin ensiapuun ja vakavissa tapauksissa 112.

Tilapäisrakenteet:                     Ei tilapäisrakenteita.

Eksyminen maastoon:             Eksymistapauksessa kadonneen oletetaan hakeutuvan tieurille. Maastossa liikkujat ovat kokeneita suunnistajia. Jos maalissa todetaan, että kilpailun osanottaja viipyy radalla suhteettoman kauan (ei ole saapunut maaliin 30 min maalin sulkeutumisen jälkeen), aloitetaan kilpailun johdon päätöksellä etsintä oletetulta suunnalta. Turvallisuusvastaava kokoaa etsintäryhmän yhdessä ratamestareiden kanssa. Ellei etsintä tuota tulosta, tehdään katoamisilmoitus 112. Maalissa varalla ylimääräisiä tyhjiä karttoja maastoetsintää varten.

Sähkötapaturma:                       Ensiapu annetaan tapahtumapaikalla sekä vakavissa tilanteissa ilmoitus 112. Kilpailukeskuksiin on merkitty Oulun FinnHEMS 50 laskeutumispaikka, joka on eristetty muulta toiminnalta koko viikonlopun ajaksi.

Myrkytystapaus:                        Juoma-, kahvi- ja keittovesi otetaan mukaan Iin keskustasta (Iin kunnan vesijohtoverkko). Ensiapu tapahtumapaikalla, vakavissa tapauksissa 112 ja myrkytyskeskus 09 471 997.


 

3. Tilaisuuden henkilöstä ja heidän yhteystietonsa tilaisuuden aikana

TehtäväNimiE-mailPuh.
KilpailunjohtajaMarkku Loukusamarkku.loukusa@gmail.com040 5430578
TiedottajaKimmo KakkoKimmo.kakko@pp.inet.fi0400 686437
RatamestaritVesa Kemppainenvesake@luukku.com040 5360149
Lasten radatVesa Kemppainenvesake@luukku.com040 5360149
TulospalvelupäällikköMarkku LoukusaMarkku.loukusa@gmail.com040 5430578
KilpailunvalvojaSeppo KeltamäkiSeppo.keltamaki@saunalahti.fi0400 725467
Lähtö ja vaihtoAntti VälikangasAntti.i.valikangas@gmail.com040 3532079
MaaliMarkku KuivalainenMarkkukk61@gmail.com040 0685289
KuulutusRaimo Holappa
0444401988
RavintolaRiitta-Liisa Alaraasakkariitta.alaraasakka@gmail.com046 8769212
Paikoitus/liikenneJaakko HapuojaJaakko.hapuoja@gmail.com0451059059
EnsiapuSPR Meri-Lapin osasto 

meri-lappi@osasto.punainenristi.fi0400 694 476 (ensiapuvastaava Petri Palokangas)


4. Turvallisuusjärjestelyt

Alkusammutuskalusto:                                        P-alueilla ja kilpailukeskuksessa jauhesammuttimet. Ravintolassa sammutuspeitto.

Ensiapuvälineistö/-paikka:                                Kilpailukeskuksessa kiinteä Ensiapupiste, paarit ja kenttäpetipaikkoja. Lähtöalueella ensiapupari.

Kokoontumis-/evakuointipaikka:            Evakuointipaikkana toimii kilpailukeskus.

Poistumistie tapahtuma-alueelta:           Alueelta poistutaan ajoteitä pitkin Oijärventielle.

Sisäinen hälyttäminen:                                        Yleisön tiedottaminen kilpailukeskuksessa kuuluttamalla. Lisäksi  matkapuhelimilla sekä mahdollisesti radiopuhelimilla.

Pelastustiet:                                                             Hälytysajoneuvot ohjataan kilpailukeskukseen Oijärventieltä. 4-tieltä (E-75) on kilpailukeskukseen  noin 2,5 km Oijärventien suuntaan.

5. Muuta huomioitavaa

Pysäköintijärjestelyt:                                           Opastus ja liikenteenohjaus 4-tieltä (E75) Oijärventien  risteyksestä kilpailukeskuksen läheisyydessä oleville P- paikoille.

Ensiapukoulutus:                                                    Ensiavusta vastaa koulutettu SPR Meri-Lapin osasto. Lisäksi alueella on yksi lääkäri kisajärjestäjien hoitamana.

Alkusammutuskoulutus:                                     Henkilöstö on tutustunut alkusammutuskalustona toimiviin jauhesammuttimiin ja sammutuspeitteisiin sekä niiden käyttöohjeisiin.

Suunnitelman ja turvallisuusjärjestelmän saattaminen henkilöstön tietoon
Jokainen tehtäväalueen vastuuhenkilö käy lävitse pelastussuunnitelmassa olevat asiat henkilöstönsä kanssa. Pelastussuunnitelma julkaistaan osoitteessa www.iisu.fi sekä se lähetetään vastuuhenkilöille sähköpostitse ja tallennetaan pilvipalvelu Dropboxiin. Vastuuhenkilöiltä vaaditaan suunnitelman lukukuittaukset sähköpostitse.

Muuta:                                                                        Tilaisuudessa ei anniskella alkoholia. Kisaravintolassa on ruokaa, kahvia ja makkaraa. Lasten määrä tapahtumassa on vähäinen.


Pelastussuunnitelma on toimitettava pelastusviranomaisen hyväksyttäväksi viisi vuorokautta ennen yleisötilaisuutta.

Pelastusviranomaiselle on varattu tilaisuus tarkastaa yleisötilaisuuden turvallisuusjärjestelyt ennen tilaisuuden aloittamista.

Allekirjoitukset ja nimen selvennykset

Iissä 4.8.2023__________________________________
Markku Loukusa, kilpailun johtaja__________________________________
Valtteri Aulakoski, palotarkastaja
Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos
Iin Paloasema
044 703 8683


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

6. Kartta 1: Kilpailukeskus ja Oulun FinnHEMS 50 laskeutumispaikka kilpailukeskuksessa