Etusivu
 
Kilpailut
  
 
Seura
 
Suunnistuskoulu
 
Kuntosuunnistus
 
Kartat
 
Johtokunta
 
Linkit

 

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti ja SM-sprinttiviesti sekä aikuisten MM-katsastus Iissä 26.-27.2.2011

 

Iisu järjestää SM-hiihtosuunnistuksen sprinttimatkojen kilpailut Iissä 26.-27.2.2011. Lauantaina 26.2. ratkotaan mestaruudet henkilökohtaisissa sprinttisarjoissa ja sunnuntaina 27.2. kaksihenkisin joukkuein kilpailtavissa sprinttiviesteissä. Kisoihin odotetaan noin 500 kilpailijaa.

Lauantain henkilökohtainen kisa on myös viimeinen katsastuskilpailu Ruotsin Tänndalenissa maaliskuun viimeisellä viikolla pidettäviin MM-kilpailuihin.

Kilpailukeskuksena toimii Illinsaaren hiihtomaja. Alueella on järjestetty hiihtosuunnistuskisoja normaalimatkoilla vuosina 2006 ja 2008 sekä sprinttimatkoilla 2009. Illinsaaren alue on harjoituskiellossa 4.6.2010 - 27.2.2011. Talvikaudella SM-sprinttiin osallistuvien hiihtoharjoittelu on sallittu kilpa- ja kuntoladuilla 14.1.2011 saakka.

Ratamestari Anneli Vilppola on suunnitellut Illinsaaren latuverkoston yhteyteen uraverkoston, joka tarjonnee myös suunnistushaasteita. Maasto on loivapiirteistä kumpuilevaa sekametsää, johon on viime vuosien aikana syntynyt uusia hakkuualueita. Hakkuualueet ovat osittain vaikeuttaneet ratasuunnittelua. Tiheämpiin metsänkohtiin ja pakettipelloille avattavat urat tarjoavat teknisempiä ja hitaampia rataosioita vauhdikkaiden tamppariurien vastapainoksi. Karsinnat ja finaalit käydään eri maasto-osissa. 

Kilpailusarjoja on junioreiden 16-vuotiaiden sarjoista senioreiden 70-sarjoihin saakka. Lauantaina karsitaan aamupäivällä finalistit H/D16-21-sarjoissa ja kaikkien sarjojen loppukilpailut järjestetään iltapäivän aikana. Sprinttiviestit viedään läpi sunnuntaina useampana aaltona porrastettuine yhteislähtöineen.

Kilpailun johtaja Matti Haatainen kertoo, että näillä SM-kisoilla on oma suunnistushistoriallinen erikoispiirre, koska Suomen Suunnistusliiton ensimmäisen puheenjohtajan Olli Veijolan synnyinkoti on kilpailumaastossa. Erikoista on ehkä myös se, että nämä kilpailut ovat ensimmäiset Iissä järjestettävät arvokisat. Iisu on aikaisemmin ollut mukana v. 1975 hiihtosuunnistuksen SM- kisajärjestämisessä Haukiputaalla ja SyöteJukola junailtiin Pudasjärven Urheilijoiden kanssa 150 kilometrin päässä Isosyötteellä.

Iisu perustettiin vuonna 1971, joten SM-kisat järjestetään 40- juhlavuoden merkeissä. Iisu toivottaa kaikki kilpailijat ja hiihtosuunnistuksen ystävät tervetulleiksi SM-sprintteihin Iihin! Lisätietoja löytyy kisasivuilta www.iisu.fi.

 

Kimmo Kakko

SM-kisojen tiedottaja